pexels-photo-1414467

Amsterdam gaat songfestival 2020 niet organiseren

De hoofdstad van Nederland heeft zich teruggetrokken als kandidaat om het Eurovisie Songfestival te gaan organiseren. Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch en Maastricht zitten nog in de race! 

Burgemeester Femke Halsema meldde vandaag aan de gemeenteraad dat er in de desbetreffende periode teveel andere evenementen zijn. Daarnaast heeft de hoofdstad geen geschikte locatie gevonden. Eerder gaven Breda en Leeuwarden aan het songfestival ook niet te kunnen organiseren.

Rai, Ziggo Dome of Johan Cruyff Arena?

Er waren veel discussies waar het songfestival in de hoofdstad nu het beste zou kunnen plaatsvinden. De Ziggo Dome bleek de beste locatie te zijn met de mooiste uitstraling en beste omvang. “Maar op 26 juni kwam het teleurstellende en onverwachte bericht dat de Ziggo Dome toch niet beschikbaar is in de gewenste periode.” meldde een woordvoerder van de burgemeester.

Geruchten over Maastricht lijken te kloppen

Eind mei kwamen er sterke geruchten van radio dj Giel Beelen dat hij al wist waar het Eurovisie Songfestival volgend jaar zou  zou gaan plaatsvinden. Hij wist namelijk zeker dat het festival volgend jaar in Maastricht wordt gehouden. Met de afmeldingen van Amsterdam, Leeuwarden en Breda lijkt het gerucht van Giel Beelen steeds meer te kloppen.

Lees hier meer over het gerucht dat het songfestival in 2020 in Maastricht wordt gehouden. Of dit gerucht blijkt te kloppen moeten we nog even afwachten. In augustus verwacht de organisatie bekend te maken in welke Nederlandse stad het festival wordt gehouden.

Bron: Amsterdamse Gemeenteraad

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *