foto catfish and the bottlemen cover

Catfish And The Bottlemen verovert de harten van Antwerpen

Op 2 februari 2020 stond Catfish and the Bottlemen in Trix in Antwerpen en wij van Festifun waren hierbij.

Een ongeschikt voorprogramma?

In het voorprogramma stond de Gentse band Raman. De band verraste, maar niet op de goede manier. De band stond redelijk ongemakkelijk op het podium en de muziek was onbestemd. Heel veel tempo en volume wisselingen stonden centraal in het optreden van Raman, waardoor ze het publiek niet goed konden meenemen in hun muziek. De band paste ook niet echt goed bij het publiek dat kwam voor Catfish and the Bottlemen met als resultaat dat het publiek door het voorprogramma heen bleef praten. Muzikaal was de band wel goed maar de combinatie van de onbestemde muziek en het publiek dat niet kon aanhaken deed de band niet goed.

Voor show performance zouden we Raman maximaal een 6 geven. Ze speelden zonder enige interactie met het publiek. Op muzikaal gebied was de band goed, maar onbestemd en niet passend bij het publiek dat kwam voor Catfish and the Bottlemen. Daarom geven we Raman voor de gehele show een 7. Het decor was niet echt van toepassing, aangezien ze het voorprogramma van Catfish and the Bottlemen speelde.

Catfish and the Bottlemen breken Trix af

De band uit Wales, die later dit jaar op Best Kept Secret staat, heeft de Trix helemaal afgebroken. De band speelde hit na hit van alle albums en het publiek zong, sprong en danste mee op de vrolijke rocktunes van de band. De performance van de band was perfect. Ze stonden heel sympathiek mee te dansen met het publiek en wisten het publiek heel goed mee te krijgen. Toen de leadzanger vroeg “How are you Antwerp?”, ging de hele zaal helemaal los. Qua show waren ze echt heel erg goed en krijgen ze een 9 van ons.

Foto: Martijn Belleflame

Het podium was helemaal aangekleed in de stijl van het laatste album van de band, Balanced. De grote toekan op het scherm, heftige contrasten in verlichting en een lichtgevend drumstel kwamen hier allemaal goed bij naar voren. Ook de lichtshow was prachtig en sloot heel goed aan bij de indierock tonen die uit de gitaren kwamen. Het decor was perfect voor de muziek en hier krijgen ze dan ook een 9,5 voor.

Op muzikaal gebied liet de band ook geen wensen over. Snoeiharde gitaar- en drumsolo’s, zuivere zang en goed gemixte audio zorgde voor een perfecte live act. Muzikaal waren ze super en krijgen ze een 9 van ons.

Foto: Martijn Belleflame

Eindoordeel

Mocht je de kans krijgen om deze band een keer live te zijn, ga dit dan zeker doen! Wij hebben in ieder geval enorm genoten van hun concert in Trix en hopen de band snel weer te zien!

Decor 9,5
Zang/muzikaal 9
Sfeer 8
Totaal 8,8

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *