bfdb3b75-c491-4a73-afca-2e04eb162d13

Dana Winner verovert Etten-Leurs publiek – concertrecensie

Op zaterdag 23 februari stond Dana Winner voor een uitverkochte Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. ‘Je eerste liefde is misschien wel je mooiste liefde’ luidt het. We kunnen zeker zeggen dat haar eerste liefde  de muziek was. 

Nederlands feestje

De grote theaterzaal van Nieuwe Nobelaer stroomde zaterdagavond vol met heel wat senioren. Toen het zaallicht langzaam dimde, werd het geleidelijk aan muisstil. De band zet in met het ‘Ik geef me over’ en tijdens de intro loopt Dana winner het podium op in een felle glitterjas. Doordat de opening een ballade is, duurt het even voordat het publiek in een feeststemming komt. Na een paar nummers zit de sfeer erin en klappen de mensen mee op het ritme van de muziek. Wel blijkt dat de teksten van veel liedjes niet zo gekend zijn. Wanneer Dana de refreinen overlaat aan het publiek, valt de zaal meerdere keren stil. Wel weet de zangeres hier met een knipoog op in te spelen. ”Wat een enthousiaste mensen hier in Etten – Leur”, zegt ze dan.

Nostalgische klassiekers

Tussendoor praat de zangeres de nummers aan elkaar door simpele bindteksten, maar deze sluiten wel mooi aan bij de doelgroep. Ze brengt de nostalgie naar boven door voornamelijk te praten over vroeger. Dana zingt de hele avond Nederlandse klassiekers maar ook kiest ze voor covers van Adele, Ed Sheeran en Whitney Houston. Deze nummers zingen de mensen dan weer net wat harder mee. Wat muziek betreft een gevarieerde avond voor deze oudere generatie. De band leverde naast de zangeres ook goed werk en werden de bandleden op verschillende momenten ingezet. Van getokkel op de piano tot een prachtig stuk muziek op de contrabas. Het vult elkaar gaandeweg de avond mooi aan.

Foto: Lars Deckers

Hevige hoestbui

Wat Dana ook zingt, haar publiek applaudisseert zodra ze de eerste noten van een lied inzet. Terecht ook, want deze vrouw weet hoe ze haar prachtige stem overeind moet houden. Al gaat dat tegen het eind van de avond wel even de mist in. Tijdens het nummer ‘Vogelvrij’ zingt ze de laatste zinnen niet uit en snelt ze zich naar haar glaasje water. ”Mensen, de griep heeft mij enorm geraakt, maar ik vond dat ik Etten-Leur niet in de steek kon laten.” Terwijl de band al inzet met het volgende nummer, kapt ze het gauw af en laat weten er nog even niet klaar voor te zijn. Na even het podium te hebben verlaten wordt ze terug ontvangen met een groot applaus en zegt ze het te gaan ‘proberen’. Opvallend is dat ze hier de hele avond geen last van blijkt te hebben en haar verkoudheid na amper één glaasje water enigszins verholpen is. Vervolgens zingt ze de laatste nummers even zuiver als voorheen. Verkoudheid, echt of niet? Deze vakvrouw bewijst wel tijdens de voorstelling dat ze vocaal nog steeds veel in haar mars heeft. Chapeau!

Dana Winner is nog t/m 18 mei 2019 te zien in verschillende theaters doorheen Nederland en België. Voor tickets en info kijk je op : http://www.danawinner.com

Zang 8
Decor 6
Sfeer 6.7
Totaal 6.9

Bron: Lars Deckers

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *