pexels-photo-1047442

De 4 grote kanshebbers voor het Eurovisie Songfestival!

Aanstaande dinsdag vindt de eerste halve finale plaats van het Eurovisie Songfestival. In dit artikel bespreken we 4 grote kanshebbers. Deze acts maken dit jaar kans om met de winst naar huis te gaan.

Dit artikel is geschreven op 12 mei, het kan zijn dat er in de tussentijd kleine wijzigingen zijn geweest bij de peilingen.

1) The Netherlands – ‘Arcade’

Onze eigen Duncan Laurence heeft volgens de bookmakers dit jaar de meeste kans om het Eurovisie Songfestival te winnen. Met een win kans van maar liefst 21% lijkt het erop dat volgend jaar het Eurovisie Songfestival in Nederland zal gaan plaatsvinden. We moeten dit natuurlijk even afwachten aangezien deze percentages gebaseerd zijn op peilingen.

Van de Verenigde Staten en Mexico tot Thailand. Over de hele wereld verschijnen er verschillende muzikale covers van het bijzonder emotionele nummer ‘Arcade’. Fans zingen massaal mee met  ‘Arcade’. Het nummer heeft een verdrietig verhaal met een optimistisch perspectief. De inspiratie voor het lied kreeg Duncan toen hij een dierbare had verloren. De dood van deze vrouw had zoveel impact op hem dat hij hier een lied over wilde maken. Toi Toi Duncan ! Onze douze points gaan naar Nederland!

2) Sweden – ‘Too Late For Love’

Het land dat bekend staat om de goede liedjes voor het songfestival. Het land dat het songfestival won met Loreen en Abba. Zweden staat dit jaar wederom hoog bij de bookmakers. John Lundvink zal volgens de peilingen dit jaar tweede worden en heeft een win kans van 15%.

Het liedje ‘Too Late For Love’ vertelt ons dat het nooit te laat is om verliefd te worden op iemand. Het nummer is inmiddels een van de meest gedraaide nummers op de Zweedse radio. Het vrolijke, catchy popliedje zorgt voor een vrolijk en energiek gevoel bij elke luisteraar. De achtergrondzangeressen  die John vocaal ondersteunen gedurende het optreden zorgen voor een extra ‘soul’ tintje. John lijkt haast wel een mix van John Legend en Justin Timberlake en dit blijkt goed te werken. Als Nederland niet eerste wordt dan moet het Zweden wel zijn!

3) France – ‘Roi’

Conchita Würst 2.0? Frankrijk komt dit jaar met een bijzonder lied en een bijzondere zanger. In het liedje ‘Roi’ (vertaald uit het Frans : Koning) vertelt Bilal hoe hij  zichzelf is en dat niemand dat van hem  kan afpakken.

“We choose
Our work, our hairstyle, our friends
Our routine, sometimes love too
It’s make or break but it’s none of your business”

Een krachtig lied met een hele mooie boodschap. Aangezien het imago van dit optreden veel lijkt op het optreden van Conchita Würst in 2014 is het nog even afwachten of dit optreden wel origineel genoeg is om met de winst naar huis te gaan. Op het moment van schrijven heeft Frankrijk een win kans van 12%.

4)Italy- ‘Soldi’

Ook Italië doet het de laatste jaren goed bij het songfestival. Dit jaar zal de zanger Mahmood het lied ‘Solid’ live ten gehore brengen. Mahmood is half Italiaans en half Egyptisch vandaar dat er ook enkele Arabische invloeden terug te horen zijn in het liedje. Het lied ‘Soldi’ ( vertaalt: ‘Geld’) gaat over een vader- zoon relatie waarbij ‘geld’ belangrijker is dan elkaar lief hebben. Een bijzonder goed lied met een goede mix van verschillende melodieën. Italië heeft momenteel een win kans van 5 %.

Eurovisie Songfestival 2019

Dit jaar vindt de 64ste editie van het Eurovisie Songfestival plaats in Israël. Vorig jaar won Israël met het lied ‘Toy’ van Netta. De eerste halve finale van het songfestival is aanstaande dinsdag 14 mei op de tv te zien. Op donderdag 16 mei vindt de tweede halve finale plaats waar onze eigen Duncan Laurence zal gaan optreden. Op zaterdag 18 mei is de grote finale. Madonna is een van de grote acts die dit jaar een optreden zal gaan verzorgen bij de grote finale in Israël.

Bron(nen) : Eurovisionworld.com / Eurovision Songcontest

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *