photo-1540039155733-5bb30b53aa14

Dit zijn de kanshebbers voor Bospop 2020

Bospop viert in 2020 zijn jubileum. Welke artiesten maken nu kans om een plek te krijgen op het affiche? Lees hier ons hele overzicht.

Begin november maakte de organisatie van Bospop al bekend dat Iron Maiden een speciaal los concert gaat geven op de avond voor Bospop.  Begin december worden de eerste namen verwacht voor de jubileumeditie van Bospop. Maar welke artiesten zijn grote kanshebbers om een optreden bij Bospop te verzorgen?

Hier een opsomming van de grote kanshebbers:

Lionel Richie

In 2016 stond hij nog op Pinkpop en in 2020 staat hij misschien wel op Bospop. De Amerikaanse muzikant en popzanger Lionel Richie is inmiddels niet meer weg te denken uit de muziek wereld. Met hits zoals ‘All Night Long (All Night)‘ , ‘Dancing On The Ceiling‘ en ‘Hello‘ is hij een van de succesvolste popartiesten aller tijden. Lionel Richie speelt in 2020 rondom het Bospop festival bij een aantal Europese festival. Zo staat hij op 7 juli op het Duitse Tollwood festival en speelt hij 14 juli op het Zwitserse Moon&Stars festival. Wie weet zien we deze top popartiest terug op Bospop.

Bryan Adams

Een betrouwbare bron wist het zeker en vertelde ons : ‘Bryan Adams en Eros Ramazzotti staan op Bospop 2020’. De Canadese zanger en muzikant Bryan Adams kennen we natuurlijk allemaal van de wereldwijde hits ‘Summer of’69‘ , ‘Run to you‘ en ‘Heaven‘. Het blijft nog even afwachten of we Bryan Adams in 2020 terug gaan zien op verschillende Europese festivals.  Meer over Eros Ramazzotti lees je hieronder.

KISS

Op donderdagavond Iron Maiden en op zondag dan KISS. Het zou perfect passen. De Amerikaanse shockrockband heeft tussen hun optredens van Verona en Stuttgart nog een gaatje vrij voor zondag 12 juli. Sluit KISS de jubileumeditie van Bospop af?

Sting

Sting, ex lid van The Police, is een sterk gerucht voor de Bospop editie van 2020. De gitarist zou eigenlijk dit jaar op Bospop hebben moeten staan maar vanwege gezondheidsproblemen werd deze show last minute gecanceld. Er is dus een grote kans dat de organisatie van Bospop de zanger en gitarist nu nog eens wilt boeken. MOJO Concerts heeft verder al laten weten aan verschillende mensen dat ze hopen om Sting voor 2020 te kunnen boeken. Om het rijtje helemaal compleet te maken staat de zanger op dinsdag 14 juli ook op het Belgische Gent Jazz festival. Meer informatie over dit concert lees je hier.

Deep Purple

De Britse hardrockband Deep Purple is terug van weg geweest. Met hits als ‘Smoke On The Water’ en ‘Child In Time’ heeft iedereen inmiddels wel van Deep Purple gehoord. De bandleden touren tijdens Bospop in Duitsland. Op zondag 12 juli is er nog een gaatje vrij tussen twee verschillende concerten. Past perfect toch?

Snow Patrol

De Schotse/Noord-Ierse alternatieve rockband Snow Patrol zou eigenlijk dit jaar op het podium van Bospop moeten hebben gestaan. De band is onder andere bekend van de hits ‘Chasing Cars’, ‘Run’ en ‘Just Say Yes’. Inmiddels is de band al bevestigd voor een aantal shows rondom het Bospop weekend. Zo staan ze op zondag 12 juli op het Britse TRNSMT festival. Komen de heren hun cancel in 2020 goedmaken?

The Who

Een andere grote naam in het geruchtencircuit is The Who. De Britse rockband bracht op 22 november hun nieuwe album uit en in het voorjaar hebben ze een grote concerttour gepland door Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.  Zien we deze iconische band (ook) terug op Bospop?

Eros Ramazzotti

Een opvallende naam in het geruchten circuit. De Italiaanse zanger Eros Ramazzotti is internationaal gezien een van de best verkopende artiesten uit Italië. Een betrouwbare bron liet in een bericht weten dat de zanger als grote verassing geboekt zou zijn voor het Bospop festival. Daarnaast heeft Ramazzotti al flink wat festivalshows aangekondigd voor 2020. Op 11 juli speelt hij op Moon&Stars , 13 juli Festival Fest Maió en 31 juli staat hij op het franse De Carcassonne festival. Eerder stond Zucherro al op Bospop dus waarom ook geen Eros Ramazzotti? Zingen we volgend jaar ‘Più Bella Cosa’ op het Bospop veld?

Bospop

Het jaarlijkse Bospop festival vindt altijd plaats in het Limburgse Weert. Dit jaar breidde het festival uit van twee naar drie dagen. Daarnaast werden het terrein en de rocktent groter gemaakt. De muziekgenres van het festival zijn overwegend hardrock, progressieve rock en classic rock. De eerste editie van het festival vond plaats in 1980 en inmiddels zijn er al 39 edities geweest. Volgend jaar vindt het festival plaats van 10 t/m 12 juli. In het verleden hebben onder andere Live, Zucchero, Toto, Skunk Anansie, Madness, Doe Maar, Nena  en Simple Minds er opgetreden.

Ondertussen is Iron Maiden aangekondigd als extra concert voor de donderdag. Meer over dit concert lees je hier.

Bron: Bospop

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *