pexels-photo-802221

Do You Remember: Iggy Pop,EHBO en de zee van flessen

In tijden van onzekerheid rondom festivals, evenementen en concerten hebben wij op Festifun een nieuwe rubriek: ‘Do You Still Remember’? In deze rubriek gaan we langs de mooiste, grappigste of beste momenten van jouw favoriete festivals. Je kunt je favoriete, mooiste, grappigste, emotioneelste festival concert met ons delen door een mailtje te sturen naar redactie@festifunofficial.nl.  Vandaag: Iggy Pop op Rock Werchter (1991)

In 1991 bestaat Rock Werchter 18 jaar. Met een grote line-up wordt er in het Vlaamse Werchter weer flink feest gevierd; onder andere The Scene, Pixies, Iggy Pop en The Sting staan op het festival.

Rock Torhout/ Rock Werchter 1991 - History - Rock Werchter 2020

Poster Rock Werchter 1991

In 1991 mochten bezoekers nog veel zelf meenemen naar festivals. Zowel tassen, vlaggen en plastic flesjes mochten nog worden meegenomen naar het terrein in Werchter. Dat laatste vond de Amerikaanse zanger Iggy Pop erg interessant. Hij riep iedereen op om alle plastic flesjes richting het podium te gooien. Dit leidde direct tot een enorme drukte bij de EHBO-post op het festivalterrein. Er kwamen mensen binnen met neusbreuken en lichte hersenschuddingen als gevolg van de flesjes regen.

Echter hadden de bezoekers van Rock Werchter nog genoeg flesjes over om mee te gooien. Toen Sting zijn nummer “Message In A Bottle” inzette, werd er dus ook wederom gehoor gegeven aan de oproep van Iggy Pop. Weer vlogen er duizenden plastic flesjes over het terrein in Werchter. Dit had dan ook wederom als gevolg dat de EHBO de drukte niet aankon. Sindsdien zijn flesjes dan ook verboden op het festivalterrein.

Alle andere artikels van Do You Remember zijn hier terug te vinden! 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *