photo-1543911290-5be9ddc3541f

Do You Still Remember: Bijzonder watergevecht op Lowlands

In tijden van onzekerheid rondom festivals, evenementen en concerten hebben wij op Festifun een nieuwe rubriek: ‘Do You Still Remember’? In deze rubriek gaan we langs de mooiste, grappigste of beste momenten van jouw favoriete festivals. Je kunt je favoriete, mooiste, grappigste, emotioneelste festival concert met ons delen door een mailtje te sturen naar redactie@festifunofficial.nl.  Vandaag: het watergevecht op Lowlands (2012).

Het is de zomer van 2012. Het land wordt geteisterd door een enorme hittegolf, waarbij temperaturen worden bereikt van boven de 30 graden. Dat het heel erg heet was om een lange festivaldag in de zon te staan, besefte ook de organisatie van Lowlands zich.

Lowlands vierde in 2012 haar 20ste editie en deze editie was dan ook helemaal uitverkocht. Op de line-up stonden onder andere de Foo Fighters, Bloc Party en the XX. Het beloofde een groot feest te worden, maar door hitte moesten er maatregelen genomen. Naast de extra watertappunten en extra schaduwplekken, kwam de organisatie met een nog leuker idee:  “Waarom organiseren we geen watergevecht?” De bedoeling was dat dit watergevecht zou plaatsvinden bij de Charlie, echter deden er zoveel (30.000!) mensen mee, dat het watergevecht helemaal van de Echo naar de Alpha liep. De beveiliging deelde natte sponsen uit en mensen mochten flesjes water en waterpistolen meenemen naar het festival. Dit leidde tot een van de grootste watergevechten ooit!

Binnenkort verschijnt er een nieuw artikel binnen deze nieuwe rubriek! Suggesties en/of tips voor het volgende item in deze rubriek ‘Do You Still Remember?’ zijn natuurlijk altijd welkom. Laat dit weten in de comments via Facebook of stuur ons een mailtje naar redactie@festifunofficial.nl

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *