pexels-photo-1916824

Do You Still Remember: Pearl Jam op Pinkpop

In tijden van onzekerheid rondom festivals, evenementen en concerten hebben wij op Festifun een nieuwe rubriek: ‘Do You Still Remember’? In deze rubriek gaan we langs de mooiste, grappigste of beste momenten van jouw favoriete festivals. Je kunt je favoriete,mooiste, grappigste, emotioneelste festival concert met ons delen door een mailtje te sturen naar redactie@festifunofficial.nl .  Deze week: Pearl Jam op Pinkpop 1992.

Het is 1992 en Pinkpop is wederom uitverkocht en op het regenachtige festivalterrein staan 55.300 bezoekers. De reden voor het uitverkopen? Een killer line-up! Bands zoals The Cult, Soundgarden, Rowwen Hèze en Pearl Jam staan in 1992 op het Pinkpop affiche.

Pinkpop poster van 1992. Bron: Pinkpop

Pearl Jam bestond pas 2 jaar maar stond desondanks al op het machtige Pinkpop. Ze brachten een jaar eerder het succes album Ten uit, met hits zoals ‘Alive‘, ‘Black‘ en ‘Jeremy‘. Het album ontvangt lovende reacties, zo noemt het muziekmagazine OOR het album “volwassen en tijdloos”. De band van Eddie Vedder stond dus niet zonder reden op de mainstage.

Het optreden verbaasde iedereen, echter was een actie wel heel erg opvallend. Zanger Eddie Vedder klom tijdens het optreden op een van de camera armen, om vervolgens een stagedive te doen op het publiek. Hieronder de (geweldige) beelden van de sprong:

Na lang proberen en hopen is het in 2018 dan eindelijk weer zover. Pearl Jam is terug van weg geweest en headliner op een van de Pinkpop dagen. Eddie Vedder kan zich de sprong uit 1992 maar al te goed herinneren. Zie de beelden hieronder:

 

Binnenkort verschijnt er een nieuw artikel binnen deze nieuwe rubriek! Suggesties en/of tips voor het volgende item in deze rubriek ‘Do You Still Remember?’ zijn natuurlijk altijd welkom. Laat dit weten in de comments via Facebook of stuur ons een mailtje naar redactie@festifunofficial.nl . 

Artikel geschreven door Sam Reneerkens en Martijn Belleflame

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *