pexels-photo-1760029

European Broadcasting Union: “Eurovisie Songfestival in Maastricht! “

Wederom nieuws voor het Eurovisie Songfestival dat volgend jaar in Nederland zal plaatsvinden. Volgens betrouwbare bronnen van het AD heeft organisator European Broadcasting Union bekend gemaakt dat het liedjesfestijn volgend jaar in de Limburgse hoofdstad zal plaatsvinden.

“Maastricht heeft als knooppunt van drie landen een topografisch voordeel”

De EBU geeft aan dat de Limburgse stad veel meer mogelijkheden biedt dan concurrent Rotterdam. Maastricht zou meer geld ter beschikking stellen en er is een historische binnenstad. Daarnaast heeft Maastricht ook een goed topografisch voordeel omdat het een knooppunt biedt met drie andere Europese landen. Als kers op de taart is het Europese Verdrag ook nog eens in Maastricht getekend. Burgemeester Annemarie Penn- te Strake van Maastricht zei in een eerder interview van AD zich al geen zorgen meer te maken dat het songfestival in haar stad zou worden gehouden.

Officieel moet nog beslist worden waar het songfestival zal worden gehouden. Maar met deze uitspraken van de EBU lijkt het vrijwel zeker dat het festival in Maastricht zal worden gehouden.

Amsterdam trok zich gisteren al terug

Gisteren maakte burgemeester Femke Halsema bekend dat Amsterdam niet meer mee zal strijden voor het Eurovisie Songfestival. Er zouden teveel andere evenementen zijn in de songfestival periode en de andere beschikbare locaties bleken toch minder geschikt te zijn dan eerst werd gedacht. Klik hier voor meer info over  de terugtrekking van Amsterdam.

Geruchten over Maastricht lijken te kloppen

Eind mei kwamen er sterke geruchten van radio dj Giel Beelen dat hij al wist waar het Eurovisie Songfestival volgend jaar zou  zou gaan plaatsvinden. Hij wist namelijk zeker dat het festival volgend jaar in Maastricht wordt gehouden. Met de afmeldingen van Amsterdam, Leeuwarden en Breda lijkt het gerucht van Giel Beelen steeds meer te kloppen.

Lees hier meer over het gerucht dat het songfestival in 2020 in Maastricht wordt gehouden. Of dit gerucht blijkt te kloppen moeten we nog even afwachten. In augustus verwacht de organisatie bekend te maken in welke Nederlandse stad het festival wordt gehouden.

 

 

 

Bron: AD.nl

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *