pexels-photo-952422

Festival directeur Bospop: Jubileumeditie willen we verplaatsen

In verschillende interviews met het AD en 1Limburg laat de festivaldirecteur weten dat er erg veel onduidelijkheid is over de doorgang van het festival. 

Bospop is niet verzekerd

Festivaldirecteur Peter Verkennis wil snel duidelijkheid over de doorgang van het festival. Hij laat weten de jubileum editie naar volgend jaar te willen verschuiven. In een interview met het AD zegt hij het volgende “,,We zijn niet tegen deze pandemie verzekerd. Het kost altijd geld, zowel voor ons als de hele keten, van bezoeker tot artiest.”

Festivaldirecteur verwacht anderhalvemetersamenleving

In een interview met 1Limburg zegt hij het volgende:  “Nu de ‘anderhalvemetersamenleving’ steeds uitdrukkelijker in beeld komt, verwacht ik dat de regering een streep gaat zetten door grootschalige muziekfestivals” . Festival en concertorganisator MOJO riep al eerder deze week het kabinet op om duidelijkheid te geven voor festivals.

Een band heeft inmiddels al afgezegd

De directeur laat weten dat The Revolution inmiddels al heeft afgezegd. De directeur gaat niet op zoek naar een nieuwe band om het ontstane gat op te vullen omdat dit waarschijnlijk geen zin heeft.

Bospop

Het jaarlijkse Bospop festival vindt altijd plaats in het Limburgse Weert. In 2019 breidde het festival uit van twee naar drie dagen. Daarnaast werden het terrein en de rocktent groter gemaakt. De muziekgenres van het festival zijn overwegend hardrock, progressieve rock en classic rock. De eerste editie van het festival vond plaats in 1980 en inmiddels zijn er al 39 edities geweest. Dit jaar vindt het festival voorlasnog plaats van 10 t/m 12 juli. In het verleden hebben onder andere Live, Zucchero, Toto, Skunk Anansie, Madness, Doe Maar, Nena  en Simple Minds er opgetreden. Dit jaar staan onder andere Lionel Richie, Beth Hart,Kensington en Sting op de jubileumposter van Bospop.

Ondertussen is Iron Maiden aangekondigd als extra concert voor de donderdag. Meer over dit concert lees je hier.

Bron: 1Limburg en AD

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *