foto votl 2

Indian Askin weet als geen ander hoe ze een show moeten neerzetten

Festifun schrijver Martijn was dit weekend aanwezig bij een show van Indian Askin. Lees hier alles over zijn ervaringen van deze muzikale avond.

Op 2 november stond Indian Askin in Poppodium Volt als onderdeel van hun clubtour. Samen met Love Couple en The Ten Bells band hebben ze een avondvullende show neergezet.  Namens Festifun mocht ik hierbij aanwezig zijn.

Foto gemaakt door Martijn Belleflame

Nieuwe Utrechtse indie band Love Couple verrast het publiek

De indie band Love Couple was het voorprogramma van Indian Askin. De Utrechtse band wist het publiek meteen al weg te blazen met vrolijke melodieën gecombineerd met stevige gitaren. De zangeres van de band had het zo naar haar zin dat ze van het podium af het publiek in sprong. Met een unieke sound is deze band zeker een aanrader om een keer naar te gaan kijken. Qua show was de band niet heel bijzonder, maar het kan er mee te maken hebben dat de band in het voorprogramma stond. De show was oké, maar hij kan nog verbeterd worden, daarom geven we deze show een 6.5. Qua muziek was de band heel erg goed. Geen toon was vals en de liedjes die ze speelden waren erg fijn om naar te luisteren.

Foto gemaakt door Martijn Belleflame.

Indian Askin rockt met drumsolo’s 

De band uit Amsterdam zette 2 november een fantastische show neer. Ze hadden een leuke podiumopstelling met veel decoratie. Daarnaast hadden ze een backdrop die goed tot recht kwam in Poppodium Volt.Op show gebied kwam de band ook niks te kort. Van gitaarsolo’s tot interactie met het publiek en alles daartussen kwam voorbij. De band had ook een aantal leuke tussenstukjes van pre-opgenomen materiaal dat werd afgespeeld wanneer de band van instrumenten wisselde. De zanger van Indian Askin  maakte aan het einde van het optreden nog 3 toegiften, ter ere van Max Verstappen die op dat moment derde in de kwalificatie van Formule 1 was. Ondanks dat het publiek wat tam was,  zorgde Indian Askin  voor een hele goede show. Wij geven ze hier dan ook een 9 voor. Qua muziek was de band ook gevarieerd. Alles kwam erg goed tot zijn recht en het geluid klonk ook heel mooi in de grote zaal van Poppodium Volt. Het enige dat misschien kon worden verbeterd was de microfoon van de zanger, deze stond namelijk erg zacht. Verder was het muzikaal top en daarom geven wij Indian Askin een 8.5.

Foto gemaakt door Martijn Belleflame

Afterparty: The Ten Bells breken de zaal af

Na Indian Askin had Poppodium Volt nog een verrassing in petto voor de bezoekers: een gratis te bezoeken afterparty met The Ten Bells. De band die eerder Nu of Nooit heeft gewonnen en Pinkpop mocht openen, stond in de kleine zaal. Ze bliezen het publiek figuurlijk weg met stevige gitaar- en drumsolo’s en een spetterend optreden.De show was zo goed, dat de zanger zelfs op de bar ging zingen en dansen. De band deed zeker niet ten onder aan de eerdere bands en de zaal was dan ook heel goed gevuld. Wij vonden dat de show van The Ten Bells zeker een 8.5 waard was.Ook muzikaal was de band nog altijd erg goed. De gitaristen speelden erop los en er werd flink gerockt. Ook de zanger zelf leek het erg naar hun zin te hebben. Daarnaast was de zang ook erg goed. Wij geven The Ten Bells een 8 op muzikaal gebied.

Foto gemaakt door Martijn Belleflame

Indian Askin als festivalband

De Amsterdamse band Indian Askin stond eerder dit jaar al op Pinkpop. De band staat hoog op de wish-list van veel festivals en is dan ook onder andere een groot gerucht voor Rock Werchter, Best Kept Secret en vele anderen festivals.

Alle foto’s zijn gemaakt door Martijn Belleflame.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *