banner graspop

Judas Priest, Iron Maiden en Disturbed naar Graspop 2020

 

Graspop kondigde eerder al de bands Iron Maiden en Judas Priest aan. Vandaag was er een zelfbevestiging van de band Disturbed dat zij in 2020 ook op de Graspop weide te zien zijn.

Eerder maakte de organisatie van Graspop al bekend dat Iron Maiden en Judas Priest een optreden zullen gaan verzorgen op het Graspop festival.

Iron Maiden is de headliner van donderdag 18 juni en Judas Priest de headliner van zaterdag 20 juni .

Vandaag was er ook een zelfbevestiging van de band Disturbed dat zij in 2020 ook te zien zijn op het Graspop festival. De band maakte een Facebookevenement aan waarop zij ‘per ongeluk’ lekten dat ze volgend jaar op het affiche van Graspop staan.

Iron Maiden

De Britse metalband Iron Maiden is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste metalbands ter wereld. Wereldwijd heeft de band meer dan 100 miljoen albums weten te verkopen en inmiddels hebben ze op elk groot festival opgetreden. Een aantal bekende hits van de band zijn onder andere ‘The Evil that Men Do’‘The Trooper’ , ‘The Number of the Beast’ en ‘Run to the Hills’.

Graspop Metal Meeting

Het jaarlijkse meerdaagse metal festival Graspop trekt elk jaar ongeveer 135.000 bezoekers. Graspop valt vrijwel elk jaar samen met het bekende Franse metalfestival Hellfest waar ze vaak dan ook veel namen mee delen. Het festival vindt elk jaar plaats in het Belgische Dessel en staat bekend om de dubbele mainstages. Naast de twee mainstages zijn er ook andere podiums zoals de Metal Dome, Jupiler Stage, Marquee en het Classic Rock Café. In het verleden hebben onder andere Alice Cooper, Iron Maiden, Slayer, KISS, Aerosmith, Slipknot en Volbeat er opgetreden.

Dit jaar vindt het festival plaats van  18 t/m 21 juni 2020 met een speciale XL editie. De eerste aangekondigde namen zijn Judas Priest en Iron Maiden. Tickets zijn nog niet in de verkoop gegaan. Wij van Festifun zullen je op de hoogte houden van het laatste Graspop nieuws!

Banner foto: Screenshot van het Graspop affiche. Verwijzing naar de website is hier te vinden.

Bron: Iron Maiden, Judas Priest, Graspop en Disturbed

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *