da10e928-fd6e-429c-8da9-688ee7814f04

Ladies of Soul 2019 hebben geen ‘special guests’ nodig – Concertrecensie

15 en 16 februari 2019 stonden de Ladies of Soul voor het 6e jaar op rij in de Ziggo Dome. Ook deze concertreeks was net als voorgaande jaren uitverkocht.

Spetterende show 

In deze editie was er weer een gevarieerde tracklist samengesteld die je de hele avond door allerlei genres meevoert. Bij binnenkomen is de heerlijke sfeer van soul, funk, jazz en pop al zo goed als tastbaar. Dit komt door de muziek die vóór aanvang wordt gedraaid met dank aan Radio 10. Het decor had daar ook zeker mee te maken. Het zag er wat frisser en spectaculairder uit dan de vorige 2 edities en dat is zeer goed voor de vernieuwing. Er waren meer catwalks opgezet en de belichting had op cruciale momenten ook een effectieve rol. Qua wisselingen tijdens de show liep het soms wat stroef en was het lang wachten voor de band inzette of de artiesten in actie schoten. Dit zorgde meerdere malen dat de zaal donker bleef en het publiek moest afwachten. Na enkele keren wordt dit wel een jammer detail.

Showsfeer

De dames arriveren dit jaar niet met hun aansluitende single, maar zetten de show in met ‘Treat Her Like A Lady’ van The Temptations. Dit was verrassend en zorgde eveneens voor een vrolijke opening. Aan het publiek te zien hadden zij de sfeer direct te pakken. Tussen de samenzang door is er ook weer ruimte voor enkele solo’s van de dames. Dit blijft voor een fijne afwisseling zorgen; Iedere dame haar eigen muziekstijl en sfeer. Daarnaast waren de dames van En Vogue een absolute meerwaarde voor de show. Hun komst zorgde voor een frisse wind die het publiek weer even een boost gaf om de aandacht erbij te houden. Berget kondigt op enig moment ook meidengroep Mai Tai aan. Zij zingen met haar vervolgens één nummer en verlaten daarna het podium. Een korte maar krachtige verrassing.

Special guests 

Shirma Rouse maakt het begin van de avond goed met haar tribute aan Aretha Franklin. Tijdens de medley werd de zangeres bijgestaan door de vier ladies en zingt iedereen een hit uit Franklins repertoire. Met deze tribute laten de zangeressen zien dat zij de actualiteit meenemen in de concerten en verwerken in de tracklist.  De andere special guest, Stephen Morrison stond groot aangekondigd op de affiche maar had geen bijzondere rol tijdens deze concerten. Na amper één liedje was de zanger al klaar en kwam niet later nog eens terug. Dit is jammer, maar zegt zeker niks over de prestatie van Morrison. Als laatst was ook rapper Ronnie Flex van de partij die enkele nummers zong die ook bij het publiek mee te zingen waren. Leuk dat er  gekozen is voor een special guest met een ander soort repertoire dan dat we gewend zijn tijdens deze shows.

Muzikale avond

Wat de muziek betreft is er zoals altijd voor ieder wat wils. Van de grootste meezingers uit de jaren 60 tot aan de hits die nu onder de nieuwe generatie jongeren gekend zijn. Er kan wel gezegd worden dat de variatie in muziek elk jaar opnieuw de kracht is van deze concertenreeks. Zo was ook dit jaar de finalemedley weer van de partij waarin ze de bekende klassiekers en recente hits zingen. Als afsluiter koos het viertal voor hun eigen ballade ‘We’Re In This Together’ die de show in berustende sfeer afrondt.

De Ladies of Soul blijven elk jaar weer groeien in kwaliteit en weten hoe ze de emotie van muziek bij het publiek kunnen brengen. Klasse!

Decor 7.7
Zang 8.5
Special Guests 7.4
Sfeer 8.8
Totaal 8.1

Afbeeldingsresultaat voor stars review

Bron: – Lars Deckers – 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *