©Lars Deckers
Ladies Of Soul concert

Ladies of Soul eren ‘Queen of Soul’ Aretha Franklin

In februari staan de Ladies of Soul opnieuw in de Ziggo Dome te Amsterdam. Dit keer brengt het viertal een hommage aan de overleden Aretha Franklin. 

Tjeerd Oosterhuis liet weten dat er tijdens deze editie van Ladies of Soul een hommage wordt gebracht voor Aretha. ”Er zit elk jaar wel iets van haar in de shows, maar nu leek het ons niet meer dan gepast. Ze was zo groot en bijzonder. Ik zie niet waarom we dit niet zouden doen.” meldt Oosterhuis in het NPO Radio 2-programma Wout2day.

Voor dit bijzondere eerbetoon krijgen de ‘ladies’ gezelschap van Shirma Rouse. Eerder gaf de zangeres al tributeconcerten die in het teken stonden van deze muzikale grootheid. ”Ik ben verbonden met haar als artiest. Ik heb dezelfde achtergrond, kom vanuit de gospelhoek en ben een donkere vrouw. Maar ik probeer deze avonden niet Aretha te zijn, want dat gaat mij nooit lukken.” vertelde Shirma Rouse.

Ladies of Soul vindt dit jaar plaats op 15 en 16 februari in de Ziggo Dome Amsterdam. Voor beiden dagen zijn nog tickets beschikbaar via Eventim.

Bronnen: Youtube, Ladies of Soul en NPO Radio 2

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *