pexels-photo-1763067

Lowlands strikt opnieuw zeven nieuwe acts

Een tweede week, met iedere dag een nieuwe aankondiging, is weer achter de rug. En welke spetterende acts zijn nu bevestigd voor Lowlands 2019?

Vorige week begon Lowlands al met iedere ochtend een naam bekend maken die de line-up gaat versterken. Ook werd in die week bekend dat onder andere James Blake en Lil Uzi Vert naar de polder toe komen. Ondertussen hebben we de tweede week achter de rug en kunnen we weer een balans opmaken.

Vorige week maandag knalde de organisatie een nieuwe naam op de social media kanalen, Loyle Carner staat aankomende zomer op de planken op Lowlands. Gevolgd door de Londense band Black Midi, de Nederlandse rapper DonnieBamba Pana & Makaveli, Camo & Krooked, Tamino en last but not least: IAMDDB.

Loyle Carner

De Britse hiphop act uit London brengt poëtisch en gevoelige nummers naar het festival. In 2017 bracht hij zijn debuutalbum Yesterday’s Gone uit, die werd genomineerd voor een prestigieuze Britse Mercury Prize voor beste album. Tevens werd het album warm onthaald, mede dankzij de jazz en soul sounds die erin zijn te horen.

Donnie

Vergeet je snelle planga niet als je naar een optreden gaat van deze rapper van Nederlandse bodem. De Amsterdammer is vooral bekend van, je raadt het al, zijn hit Snelle Planga die hij vorig jaar uitbracht. Dit jaar heeft hij ook zijn nieuwe album Door Het Licht gedropt. Het daarbij behorende nummer, Barry Hayze, heeft hij samen met De Jeugd Van Tegenwoordig -member Willy Wartaal opgenomen. Hij is goed bevriend met de rapgroep. Het Lowlands terrein is niet geheel onbekend voor deze rapper, in 2016 stond hij daar ook al op de planken.

IAMDDB

De 23-jarige rapster én zangeres uit Manchester staat voor de rap en hedendaagse soul. De Britse IAMDDB, een afkorting voor ‘I Am Diana De Brito‘, heeft in drie jaar tijd maar liefst 4 EP’s uitgebracht, en dit jaar haar debuutalbum Swervvvvv.5. De glamoureuze diva is vooral bekend van haar single Shade, uit 2017.

Lowlands

Het driedaagse ‘polder’ festival Lowlands vindt dit jaar voor de 27ste keer plaats van vrijdag 16 augustus tot en met zondag 18 augustus. Zoals voorgaande edities strijkt het festival neer in Biddinghuizen, op het festivalterrein naast het attractiepark Walibi Holland. Nog niet alle namen zijn bekend, maar wel een groot deel. Onder andere Tame Impala, Twenty Øne Pilots, James Blake, A$AP Rocky, Lil Uzi Vert en The National staan op de planken. Tickets zijn niet meer te verkrijgen voor het festival, deze zijn reeds uitverkocht.

Meer informatie over het festival is te vinden via de website van Lowlands. Of op onze speciale Lowlands pagina.

Bron: Lowlands & YouTube

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *