pexels-photo-697244

Luis Fonsi geeft met nieuw album ‘VIDA’ startsein voor de zomer

PUERTO-RICO. Het duurde vijf jaar, maar dan heb je ook wat. 1 februari dit jaar bracht Fonsi zijn nieuwe album uit. Dit album is een garantie voor een swingende zomer!

Dit is alweer het tiende album van Fonsi. Vida betekent in het Nederlands “leven”. Met dit album wil Luis Fonsi het leven vieren. Voor velen is hij bekend van zijn monster hit “Despacito” ft. Daddy Yankee. De best bekeken YouTube video ooit heeft op moment van schrijven de 6 miljard views bijna bereikt. Het nummer werd vooral bekend bij het Westerse publiek nadat Justin Bieber meewerkte aan een remix van het nummer.

Fonsi werkt samen met beroemde artiesten!

Op VIDA zijn ook andere bekende hits te horen. In samenwerking met Demi Lovato bracht hij in 2017 het nummer “Échame la Culpa” uit. Dit nummer bereikte in veel landen de nummer één positie. Het nummer “Calypso” waarop Stefflon Don ook te horen is, werd in veel landen beschouwt als de zomer hit van vorig jaar en werd veel gedraaid op de Spaanse stranden.

Luis Fonsi betovert met zijn variërende muziek vriend en vijand. Het album bestaat dus uit een paar bekende hits. Echter krijgt hij in Nederland maar weinig aandacht. Onterecht als je het mij vraagt. In de landen waar ze veel Latin muziek draaien kennen ze al veel van de nummers die op het album te horen zijn. De Westerse landen lopen hierbij nog ver achter. Misschien heeft het er wel mee te maken dat wij niet zo los zijn in de heupen.

Wordt dit het zomeralbum  van 2019?

Kijkend in mijn glazenbol voorspel ik dat hij weer meer op de Nederlandse radio te horen zou zijn, zeker in de zomermaanden. Het nummer “Sola” overtreft in vele landen al de verwachtingen. Het nummer is perfect voor een relaxed dagje op het strand of tijdens het loungen. Maar ook “Impossible” zou wel eens hele hoge ogen kunnen gooien. Dit nummer waaraan Ozuna heeft meegewerkt is alleen redelijk oud, het nummer stamt uit oktober 2018.

Of er voor Fonsi weer een zomer hit inzit valt nog te bezien. Het recept hiervoor zijn natuurlijk veel Spaanse woorden, dit zit natuurlijk wel goed. Echter hebben de nieuwste niet echt een zomerse beat. Uitzondering hierop is “Apaga La Luz”, hierop kan menigeen een dansje wagen. Dus voetjes van de vloer en geniet in deze koude winterdagen alvast van de zomerse klanken die Luis Fonsi met dit album naar je toe brengt. Scheelt je ook weer een reis naar Spanje.

¡Disfrútalo! (Spaans voor: geniet ervan!)

Bron: Luis Fonsi , Youtube

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *