800px-Glastonbury_Festival_2011

Paul McCartney eerste headliner van Glastonbury

Vandaag heeft de organisatie van het iconische Glastonbury festival de eerste headliner van het festival bekendgemaakt. Niemand minder dan (ex)-Beatle Paul McCartney zal op zaterdag de festivaldag afsluiten.

Na een cryptische tweet van Paul McCartney was het vrijwel zeker dat de zanger op Glastonbury zou gaan optreden. Vanmiddag maakte ook de organisatie van het festival bekend dat de wereldberoemde zanger in 2020 op zaterdag de Pyramid stage zal gaan afsluiten. Eerder werden al Wolf Alice en Diana Ross aangekondigd voor het festival.

Paul McCartney

De Britse pop zanger Paul McCartney werd wereldberoemd door dat hij een van de bandleden van de iconische Beatles was. Na het stoppen van The Beatles besloot McCartney om solo verder te gaan. In 2016 stond hij nog op Rock Werchter en Pinkpop. Paul McCartney wisselt  bij zijn  shows solo hits af met nummers van The Beatles.

NaGlastonbury festival

Het Glastonbury festival is een van de meest bijzondere festivals ter wereld. Bijna elke muzieklegende heeft opgetreden op de bekende ‘Pyramid Stage’ van Glastonbury. Onder andere Muse, Coldplay, Beyoncé , Adele , Dolly Parton, Prince, Katy Perry, U2 en David Bowie hebben een optreden gegeven bij het festival. Het festival is jaarlijks binnen enkele minuten helemaal uitverkocht voordat er überhaupt een naam bekend is gemaakt. Het drie daagse festival heeft een festivalterrein van maar liefste 3,6 vierkante kilometer en verkoopt jaarlijks meer dan 150.000 kaarten. Het festival vindt volgend jaar plaats van 24 t/m 28 juni bij Worthy Farm. Glastonbury heeft ook iets groots te vieren want het festival bestaat volgend jaar vijftig jaar. Tickets voor het festival waren binnen een half uur uitverkocht.

Bannerfoto: Gemaakt door  JasswoodUk. De foto is niet bewerkt. Een verwijzing naar de foto kan hier worden gevonden.

Bron: Glastonbury

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *