DSC05405

Queen is weer even herboren dankzij de muzikale trip van The Vipers

Afgelopen vrijdag mochten wij aanwezig zijn bij The Vipers in Poppodium Volt. Met meer dan 1000 live optredens heeft deze Italiaanse Queen tribute band al veel harten veroverd. Deze show bleek veel anders te zijn dan we hadden verwacht!

Het is vrijdagavond en de meeste mensen zijn moe na een week hard werken. Niks beter dan de week afsluiten met een echte Queen tribute band? De zaal is nagenoeg helemaal uitverkocht en er zijn veel volwassenen aanwezig. Hier en daar zijn er enkele kinderen in de zaal te vinden die met hun ouders meegekomen zijn naar het concert.  Maar de jongere generatie blijft toch liever thuis. Na optredens op Bospop, Paaspop en Graspop belooft The Vipers een speciaal concert te gaan leveren vanavond.

Muzikale reis

Een witte piano met een gloeiende Q , een grote projector en niet de minste instrumenten.  Wanneer The Vipers opkomen en het eerste nummer starten is er even verwarring. Huh is dit de echte stem van lead zanger Giuseppe Maggioni? Ja hoor! Zijn stem lijkt angstaanjagend veel op die van Freddie Mercury.

Met oude Queen beelden op de achtergrond neemt de band ons mee door de geschiedenis van Queen. ‘Another One Bites The Dust’ wordt gevolgd  door ‘Bicycle Race’. Alles klopt: de stem van de leadzanger, het gitaarwerk, het drumwerk en zelfs de kostuum veranderingen. Geen wonder dat Maggioni een van de winnaars was van The Voice of Italy.

Love Of My Life’ wordt op een intieme manier gezongen samen met de gitarist van de band. Natuurlijk worden ook de nummers ‘Don’t Stop Me Now’ , ‘Somebody To Love’ en ‘Killer Queen’ perfect nagespeeld inclusief de juiste kostuums.

Foto: Sam Reneerkens

Vrouwenkleding & Live-Aid 2.0

Een van de hoogtepunten van het concert is toch wel het nummer ‘I Want To Break Free’. De bandleden komen terug in de vrouwenkleding die ook wordt gebruikt in de originele muziekvideo van Queen.  Een ander hoogtepunt is het live aid gedeelte. Met oude beelden van live-aid speelt The Vipers een unieke mash-up van dit concert. En ook hier hebben de bandleden wederom de juiste kostuums aangetrokken.

Foto: Sam Reneerkens

Het einde nadert of toch niet?

De muzikale reis die ons heeft meegenomen door de geschiedenis van Queen nadert het einde. Een van de laatste nummers van Queen wordt gezongen.  Het nummer wordt afgesloten met gouden siervuurwerk dat goed tot zijn recht komt in deze intieme zaal.  ‘We want more!’ schreeuwt het publiek wanneer de band backstage verdwijnt.

Na een laatste kostuum verandering komt lead zanger Giuseppe Maggioni weer terug op het podium. ‘Do you want more?’ ‘We will give you more!’ schreeuwt de zanger door de zaal waarna het publiek losgaat op de nummers ‘We Will Rock You ‘ en klassieker ‘Bohemian Rapsody’ . Misschien een beetje afgezaagd om deze twee nummers tot het einde te bewaren maar het publiek vindt het prima. Beiden nummers worden weer fenomenaal goed gezongen. Alsof Freddie Mercury herboren is en Queen weer in zijn geheel terug is.

Na een laatste buiging en applaus verlaat de band de zaal. ‘We want more! We want more! We want more! ‘ schreeuwt de zaal. Maar deze keer lijkt de band niet meer terug te komen.

Na een set van meer dan twee uur gevuld met de hele geschiedenis van Queen, kostuum veranderingen , siervuurwerk, oude Queen beelden en velen top hits is dit de beste Queen tribute band van dit moment! Zijn ze beter zijn dan de huidige Queen met Adam Lambert? Gezien de prachtige, unieke stem van Giuseppe Maggioni durf ik hier voorzichtig ‘ja’ op te zeggen.

Foto: Sam Reneerkens

Decor 8.5
Zang 9.5
Sfeer 7.9
Totaal 8.6

Alle foto’s zijn gemaakt door Sam Reneerkens en dienen niet gekopieerd en/of gebruikt te worden zonder toestemming van de desbetreffende eigenaar. 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *