IMG_20200712_215459

Rock Werchter Zomerbar: een fantastische alternatieve festivalervaring

Ondanks er deze zomer geen festivals zijn, zijn er toch enkele festivalorganisatoren die niet bij de pakken gaan neerzitten. Onder andere ook de organisatoren van Rock Werchter. Zij organiseren deze zomer de Rock Werchter Zomerbar: intieme concerten voor 200 bezoekers. Wij van FestiFun bezochten het concert van Eefje de Visser op 12 juli. 

Rock Werchter Zomerbar een festivalervaring?

Het ziet eruit als een festival, het ruikt als een festival en het klinkt als een festival. Rock Werchter Zomerbar is het dichtst dat je deze zomer bij een festival gaat komen! Ondanks dat iedereen rond zijn eigen terrastafel moet blijven staan, mag er worden gedanst en gezongen. Je merkt aan iedereen, crew, artiesten en bezoekers dat iedereen dit nodig heeft en de sfeer is daardoor fantastisch.

Ook op organisatorisch gebied is het fantastisch geregeld. Drankjes kunnen worden besteld via de QR-code op je tafel en worden bezorgd naar je tafel, eveneens als eten en merchandise. Het enige waarvoor je mag lopen is om naar het toilet te gaan en om het terrein te verlaten. En dit zijn de schoonste festivaltoiletten ooit! Daarnaast zijn algemene hygiëneregels van toepassing, zoals het houden van anderhalve meter en het meerdere malen desinfecteren van je handen. Rock Werchter heeft dit helemaal op orde!

De afgelopen weken zijn er onder andere al concerten geweest van Bazart, Blackwave en Eefje de Visser. De komende weken zijn er nog optredens van Equal Idiots, IBE, Niels Destadsbader en Compact Disk Dummies. Let wel op: de kaartjes verkopen heel snel uit.

We kunnen een bezoek aan Rock Werchter Zomerbar zeker aanraden als je deze zomer toch een festival wil bezoeken. Rock Werchter heeft de spijker op zijn kop geslagen en een fantastisch (en veilig) sit-down event georganiseerd.

Eefje de Visser: beter dan op de plaat!

Wij hebben tijdens de Rock Werchter Zomerbar het concert van Eefje de Visser bijgewoond. Voorafgaand aan en achteraf het concert werd door Bacardi muziek verzorgd door verschillende DJ’s. Deze urban muziek zorgt voor een relaxte vibe op het festivalterrein. Dit voor- en na programma was erg leuk en zorgde voor een goede sfeer.

Eefje de Visser speelde deze show als enige festivalshow met volledige band deze zomer. Haar 6-koppige band begeleide haar door alle hits van onder andere het nieuwste album Bitterzoet. De nummers liepen mooi in elkaar over en Eefje zorgde voor een fantastische sfeer op het Werchter festivalterrein. Ook de lichtshow en het geluid waren super.

Al met al was het een avond die we niet snel gaan vergeten!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *