The_Prodigy_live_in_Romania

The Prodigy zanger Keith Flint pleegt zelfmoord

De 49 jarige Keith Flint werd vandaag dood gevonden in zijn huis in het Britse Dunmow. Flint was de zanger van de bekende Britse dance-act The Prodigy. The Prodigy is een van de headliners van Lowlands dit jaar.

Toetsenist Liam Howlett heeft via het Instagram account van The Prodigy laten weten dat Flint zelfmoord heeft gepleegd. Buurtbewoners van de zanger hadden niks meer van hem vernomen en belden daarom de hulpdiensten. Uiteindelijk werd de zanger dood gevonden in zijn woning.

Keith Flint sprak in een interview uit 2015 bij het FHM magazine al eerder over depressie en suïcidale gedachten. De band staat in de zomer gepland voor onder andere Lowlands en Suikerrock.

Festivals en muzikanten herdenken Keith Flint

Artiesten, muzikanten, evenementenbureaus,radio dj’s  en festivals herdenken de zanger massaal. Ze plaatsen verschillende berichten over hem.Onder andere Pinkpop, Rock Werchter, Lowlands,Pukkelpop en Northside hebben massaal steunberichten geplaatst. Lowlands en Suikerrock hebben nog geen duidelijkheid of het optreden van The Prodigy zal doorgaan op beiden festivals.

The Prodigy

De Britse dance-act The Prodigy is onder andere bekend van de hits ‘Breathe’ en ‘Smack My Bitch Up’. De dance-act brak in de jaren 90 door en inmiddels hebben ze wereldwijd meer dan 20 miljoen albums verkocht. De band is onder andere geboekt voor Lowlands en Suikerrock.

Bron: The Prodigy

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *