pexels-photo-12544

Throwback Thursday naar ‘The A Team’ van Ed Sheeran

Ed Sheeran heeft meerdere grote doorbraken gehad, zo kennen we allemaal wel het liedje ‘Shape Of You’. Een andere grote doorbraak van Ed Sheeran is ‘The A Team’. Dit liedje behaalde de tweede plek in de top 100 op 1 oktober 2011 maar wat maakt dit liedje zo bijzonder?

‘The A Team’ is een liedje dat Ed Sheeran geschreven heeft voor het daklozenevenement waar hij zou gaan optreden. Het liedje komt uit het album ‘+’  dat werd uitgebracht in 2011. Ed Sheeran heeft dit liedje gebaseerd op zijn eigen ervaring met het straatleven. Het is daarom ook een heel persoonlijk liedje. Na jaren schrijven heeft ‘The A Team’  ervoor gezorgd dat Sheeran doorbraak . ‘The A Team’ was het meest gedraaide liedje op de radio in 2012.

Als we wat dieper ingaan op de lyrics van ‘The A Team’ merk je inderdaad al gauw dat de tekst over mensen gaat die het niet goed hebben. Dit kun je terug lezen in de eerste paragraaf van het liedje:

‘White lips, pale face
Breathing in snowflakes
Burnt lungs, sour taste
Light’s gone, day’s end
Struggling to pay rent
Long nights, strange men’

Sheeran heeft het dus over de hele erge kou en over het te weinig eten, dit kun je teruglezen in de eerste drie zinnen. Verder heeft hij het in dit couplet  over ‘struggling to pay rent’ hier kun je uit concluderen dat het een liedje is over het straatleven of over iemand die een zwaar leven heeft .

Gebaseerd op eigen ervaringen

Omdat dit liedje is geschreven door Ed Sheeran, die ook twee jaar dakloos is geweest,  kan hij zich goed inleven in de arme mensen die hij beschrijft in het liedje. Het is speciaal dat  een liedje gebaseerd op eigen ervaringen Ed Sheeran tot zo’n succes kon brengen. Dit  voorbeeld laat dus duidelijk zien dat je niet rijk hoeft te zijn om een wereldster te worden.

Bron: Ed Sheeran

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *