pexels-photo-1763067

Tomorrowland viert 15-jarig jubileum tijdens ADE 2019

Tomorrowland viert dit jaar haar 15-jarig jubileum! Dit wordt natuurlijk gevierd op het ‘reguliere’ festival wat Tomorrowland heet, maar speciaal ter ere van het jubileum, komt het ook naar de Ziggo Dome te Amsterdam tijdens het Amsterdam Dance Festival dit najaar.

De Ziggo Dome staat op donderdag 17 oktober en vrijdag 18 oktober geheel in het teken van ‘Our Story – 15 years of Tomorrowland‘. Dit valt geheel tijdens het Amsterdam Dance Event wat op woensdag 16 oktober van start gaat en tot zondag 20 oktober duurt. Behalve dit feest in de Ziggo Dome, wordt het 15-jarig jubileum uitgebreid gevierd met onder andere een eigen radiozender, een wintereditie in de Franse Alpen, en natuurlijk de twee magische festival weekenden in juli in België tijdens het reguliere festival.

De pre-sale van het evenement tijdens ADE 2019 gaat van start op zaterdag 25 mei. Registreren kan via de site van Tomorrowland. Welke artiesten het dak van de Ziggo Dome af gaan blazen, is nog niet bekend. De line-up wordt binnenkort bekend gemaakt.

Tomorrowland

In 2005 vond de allereerste editie plaats, sindsdien is het festival alleen maar groter geworden. De ‘groten der aarde’ onder de EDM artiesten hebben al meerdere malen op het festival gestaan in het 15-jarig bestaan van het festival. Sinds 2017 zijn er twee weekenden achter elkaar. Aankomende zomer vindt het festival plaats in de weekenden van 19-21 juni én 26-28 juni. Onder andere The ChainsmokersAxwell /\ IngrossoDeadmau5Martin GarrixTiëstoSteve AokiOliver HeldensArmin van BuurenDavid Guetta én Swedish House Mafia staan dit jaar op de planken van de mainstage.

De pre-sale tickets zijn al uitverkocht. De overige tickets zijn natuurlijk nog wel verkrijgbaar via de site van Tomorrowland. Je dient je wel te registreren om de tickets te kunnen kopen. Komend weekend vindt de allereerste wintereditie van Tomorrowland plaats in de Franse Alpen.

Amsterdam Dance Event

Het Amsterdam Dance Event gaat al wat langer mee, al vanaf 1995 wordt het centrum van Amsterdam jaarlijks een paar dagen omgedoopt tot een Dance stad. Het is tevens ’s werelds grootste én belangrijkste clubfestival ter wereld, en conferentie voor elektronische muziek. Tijdens het daglicht worden conferenties gegeven door professionals maar ook door bekende EDM artiesten. ’s Avonds en ’s nachts treden diverse artiesten in de clubs en poppodia op. In 2011 vond de uitreiking van de DJ Mag Top 100 voor het eerst plaats tijdens ADE, sindsdien is dat een terugkerend spektakel. Al zes keer werden Nederlandse DJ’s in Amsterdam uitgeroepen tot de beste DJ ter wereld volgens deze verkiezing (Armin van Buuren ’12, Hardwell ’13-’14 & Martin Garrix ’16-’18).

In 2018 verwelkomde ADE voor het eerst meer dan 400.000 bezoekers afkomstig uit meer dan 100 landen. Tevens waren er meer dan 1.000 evenementen met optredens van zo’n 2.500 artiesten en verspreid over 200 locaties door Amsterdam.

Het Amsterdam Dance Event van dit jaar vindt plaats vanaf woensdag 16 oktober tot en met zondag 20 oktober.

Bron: Tomorrowland, Amsterdam Dance Event, YouTube

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *