pexels-photo-1282267

Wereldsterren treden op tijdens Live Aid Venezuela

CÚCUTA. Over twee dagen is het zover, een Live Aid editie die in het teken staat van Venezuela, een land dat met de dag dieper in de problemen terechtkomt. Dit benefietconcert vindt plaats op 22 februari 2019 in Colombia.

De grootste (Latin)sterren zullen tijdens dit concert optreden, ik noem een Alesso, Alejandro Sanz en een Luis Fonsi. Deze namen maken onderdeel uit van een fantastische line-up, en dat allemaal voor het goede doel. Sterker nog alle bezoekers krijgen gratis toegang tot het event, maar het doel is wel zo veel mogelijk geld op te halen voor Venezuela.

Wat speelt er in Venezuela?

In Venezuela is het al lange tijd onrustig. De president van het land probeert steeds meer macht naar zich toe te trekken. Inwoners pikken dit niet en gaan geregeld de straat op om hiertegen te protesteren. Daar komt bij dat in Venezuela sprake is van een diepe economische recessie. Het land heeft een enorme inflatie, wat inhoudt dat de eerste levensbehoeften, zoals eten, voor de meeste Venezolanen niet meer te betalen is. Waardoor meerdere mensen zijn overleden door een voedseltekort.

De huidige president wil niet afwijken van zijn koers en doet er alles aan om aan de macht te blijven. Hierbij krijgt hij de steun van landen als China, Rusland en Turkije. Landen zoals Spanje, Amerika en Nederland hebben hun steun uitgesproken voor Guaidó. Deze man heeft zichzelf benoemt tot interim-president. En heeft landen opgeroepen om hem te steunen, zodat hij ervoor kan zorgen dat er in ieder geval weer genoeg voedsel is. Waarna er weer vrije verkiezingen zullen komen om een nieuwe president aan te stellen.

De Amerikaanse president Trump heeft onlangs nog geroepen dat Venezuela moet toestaan dat er hulp komt uit het buitenland of dat het land alles anders gaat verliezen.

Deze Live Aid versie heeft het doel om zoveel mogelijk geld op te halen om de grens bij Venezuela te openen, zodat de humanitaire hulp eindelijk de miljoenen mensen kan bereiken die deze hulp het hardste nodig zijn. Dit benefietconcert is dan ook in alle opzichten historisch te noemen.

Tevens is het benefietconcert ook te volgen via een livestream.

Artiesten die tijdens dit event gratis gaan optreden zijn onder andere:

  • Carlos Vives
  • Danny Ocean
  • Fonesca
  • Juanes
  • Maluma
  • Mana
  • Paulina Rubio
  • Santiago Cruz
  • Silvestre Dangond

Bron: Venezuelaaidlive.com

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *