pexels-photo-167636

Wie van deze 8 acts zal Pinkpop 2020 mogen openen?

Na de finale van de regionale popwedstrijd Nu of Nooit zal op 8 december de openingsact van Pinkpop bekend worden gemaakt. De winnaar van deze finale zal Pinkpop 2020 gaan openen op de Brightlands Stage.

Voorrondes
Afgelopen weken werden in verschillende poppodia  voorrondes gehouden. Van de 25 acts die aan deze voorrondes hebben deelgenomen, zijn er nu nog 5 over die 8 december in de Muziekgieterij in Maastricht zichzelf van hun beste kant mogen laten zien. De winnaar van deze finale zal op vrijdag 19 juni Pinkpop mogen openen.

Finalisten
De 5 overgebleven kandidaten zijn 5 totaal verschillende muzikale acts. Hieronder kan je een lijstje vinden van de acts die kans maken op de felbegeerde plek op de Pinkpop line-up:

A Minor Problem

Deze band ROCKT! En rockt moet in hoofdletters, want de band maakt stevige rock die geïnspireerd is door bands zoals Green Day en Weezer; en dan met 10 blikjes energie drank op. De band heeft altijd veel optredens gepland staand en heeft ook al eens het podium mogen delen met Flogging Moly en De Staat. In 2015 brachten ze hun eerste EP uit genaamd: “Houston, We Have A Minor Problem.”

Elle Hollis

Elle Hollis schrijft catchy popsongs met frisse, elektronische sounds. Op jonge leeftijd kreeg ze een contract bij publisher Warner/Chappel en dat bracht haar de hele wereld over. Van schrijfsessies in Stockholm tot het opnemen van nummers in Los Angeles. Met haar nieuwste single “I Am Not In Love”, werd ze door Spotify NL en BE al toegevoegd aan veel grote playlists. Daarnaast is ze ook al te vinden op veel shows door heel Europa, onder andere op Daddy Cool Festival en op Field Day Festival.

Endeavour

De zeskoppige metalcore band Endeavour zorgt graag voor een show vol met energie en geweld. De band heeft zich laten inspireren door onder andere Bring Me The Horizon en The Architects. De band uit Sittard en omstreken zorgt er altijd voor dat het publiek in een oase van muzikaal geweld terecht komt.

Hoagy

Hoagy is een top hiphop act uit Sittard. Met lekkere beats en goede teksten is dit een act om helemaal los bij te gaan.

Maxime X Glyn

Maxime X Glyn maken soulful, laid-back muziek. Deze R&B artiesten met Zuid-Amerikaanse roots laten je hun muziek niet alleen horen maar ook voelen! Ze maken al 8 jaar muziek en hebben op verschillende podia  in Nederland en het buitenland gestaan.

Pinkpop

Op 19, 20 en 21 juni vindt de 51ste editie plaats van het langstlopende festival ter wereld. Met artiesten als Muse, Robbie Williams, The Rolling Stones en Bruno Mars is Pinkpop een van de grootste festivals van Europa! Op woensdag 13 november werden Post Malone, Red Hot Chili Peppers, Disturbed, Zara Larsson, Keane en Deftones aangekondigd voor de 51ste editie. Later werden ook onder andere Twenty One Pilots, Lost Frequencies, 5SOS en Kensington toegevoegd aan de line-up. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Eerder kondigde Volbeat zichzelf al aan gedurende hun show in de Ziggo Dome

Wij zullen je op de hoogte houden van het laatste Pinkpop nieuws op deze speciale Pinkpop pagina. Wil je wat meer informatie over het festival bekijk dan even de website van Pinkpop.

Bron: Pinkpop

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *